torstai 14. maaliskuuta 2013

Siistiä sisätyötä

Maailma pyörii stereotypioiden ympärillä. Tiedättehän, palomiehet ovat niitä ihania järkäleitä, jotka tulevat apuun, kun kaunis nainen huutaa savun keskellä iik. Kirjastonhoitajat ovat niitä harmaavillatakk... äh, siis siistiä sisätöitä tekeviä. Niitä jotka istuvat asiakaspalvelussa (sisäpiirin slangissa se on tiskivuoro) ja heiluttavat laitetta, joka sanoo piip piip kuin linnunpoika.

Posiolla useimmin kuulemani harhaluulo työstämme on, etteivät kirjastolaiset ole töissä ennen klo 11.00, koska kirjasto aukeaa silloin. Sisäpiirin paljastuksia: on meillä sellainenkin kirjastonhoitaja, jolle tällainen iltavuoro olisi mieluinen.

Itse menen toimistolle mieluiten klo 7.00, elleivät päivän muut työmenot sitä estä. Miten kirjastossa saa aamulla aikansa kulumaan? Hallinto pyörii, postia tulee ja lähtee, yöpalautukset käsitellään, lehdet kirjataan saapuneiksi ja tuoreet sanomalehdet asetellaan lukusaliin, joka avautuu klo 9.00.

Siisti ja kevyt sisätyö ei myöskään aina ole, hmmm, sisällä tehtävää eikä niin kevyttäkään. Hyvin usein tulee tehtyä myös asioita joista hetken itsekin miettii, että mistähän ihmeestä se tämäkin homma lähti alkuunsa.

Kirjaston kuva-arvoitus:
 Aarrearkkuja? Lounasboksit? Sakkomaksujen tilitys kunnantalolle? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti